Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Περιαρθρίτιδα ώμου

 

Τι είναι η περιαρθρίτιδα ώμου;

Οι παθήσεις που αναφέρονται πίσω από τον όρο περιαρθρίτιδα ώμου, είναι η τενοντίτιδα που περιγράφει τους τραυματισμούς τενόντων της περιοχής και η θυλακίτιδα η οποία αναφέρεται στη φλεγμονή του αρθρικού θύλακα της άρθρωσης που συνοδεύεται από οίδημα (πρήξιμο), ενώ οι συνήθεις αιτίες πρόκλησης και των δυο αυτών βλαβών είναι η υπερκόπωση ή ο τραυματισμός της περιοχής. 

Μια άλλη πάθηση της περιοχής είναι η αρθρίτιδα που αναφέρεται σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις στον αρθρικό χόνδρο των επιφανειών της άρθρωσης. Τέλος, το αυχενικό σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει αντανακλαστικό πόνο στην περιοχή του ώμου.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα που προκαλεί η περιαρθρίτιδα ώμου;

Όλες αυτές οι παθήσεις συχνά προκαλούν αντανακλαστικό πόνο στο χέρι, ενοχλήσεις που πιθανά να επιδεινώνονται κατά την διάρκεια του ύπνου, καθώς και των πρώτων πρωινών ωρών, ενώ οι απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως η προσωπική υγιεινή, το ντύσιμο κλπ, καθίστανται έως απαγορευτικές.

 

Σε ποιες ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες εμφανίζεται συχνότερα η πάθηση;

Ενώ τα προβλήματα της περιαρθρίτιδας του ώμου απασχολούν άτομα μέσης και μεγάλης ηλικίας, εντούτοις τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σε νεαρότερες ηλικίες με επαγγέλματα που απαιτούν χρήση της εν λόγω περιοχής όπως φυσιοθεραπευτές, κομμωτές, νοσηλευτές, οδοντίατροι, αθλητές κ.α. να υποφέρουν από ανάλογα συμπτώματα.

Shoulder pain1 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε δραστικά αποτελέσματα στο ζήτημα της περιαρθρίτιδας ώμου.Από την πρώτη συνεδρία διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ίασης, οι πόνοι υποχωρούν και παράλληλα ο θεραπευόμενος μπορεί να κινήσει ευκολότερα τον ώμο του. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν προσωρινό χαρακτήρα, διαρκούν δυο ημέρες περίπου και μέχρι την επόμενη συνεδρία υπάρχει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με τα συμπτώματα να βρίσκονται σε ηπιότερα επίπεδα.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας;

Οι συνεδρίες αρχικώς επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η πέμπτη εξ' αυτών, η επανάληψή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο ο ασθενής αισθάνεται σταδιακά την πάθησή του να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο. Μια ολοκληρωμένη αγωγή περιλαμβάνει δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος ο αριθμός διότι όλα εξαρτόνται από το μέγεθος της αρχικής βλάβης.

 

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δεν χορηγούνται σκευάσματα συμπληρωματικά. Εάν ο θεραπευόμενος ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το τέλος της ρεφλεξολογικής θεραπείας, ο ασθενής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με τα συμπτώματα της πάθησης να μην υφίστανται πλέον και κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες πιθανώς να χρειάζονται σε βάθος χρόνου, έχοντας χαρακτήρα συντήρησης.

 

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να αποφεύγω;

Ο ασθενής θα πρέπει να μην ασκεί μαλάξεις και να αποφεύγει τα κρύα ή τα ζεστά επιθέματα επί της πάσχουσας περιοχής.