Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Παθήσεις γονάτων

 

Ποιες είναι οι παθήσεις που προσβάλουν τα γόνατα;

Ο πόνος στο γόνατο αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα, που μπορεί να οφείλεται σε οποιοδήποτε από τα μέρη που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη άρθρωση (μηρός, κνήμη, περόνη, επιγονατίδα, και τους διάφορους συνδέσμους). Διάφορες είναι οι βλάβες που μπορούν να απειλήσουν την ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης περιοχής.

 

Τι είναι η ρήξη μηνίσκου;

Η αιφνίδια περιστροφή του γόνατος μπορεί να προκαλέσει ρήξη μηνίσκου όπου παρατηρείται ρήξη της περιοχής με αποτέλεσμα τη δυσκαμψία της άρθρωσης, την ύπαρξη πόνου αλλά και υγρού.

 

Τι είναι η ρήξη των συνδέσμων;

Πέραν των μηνίσκων σε βλάβες υπόκεινται και οι σύνδεσμοι και περισσότερο ευπαθής είναι ο πρόσθιος χιαστός καθώς και ο έσω πλάγιος. Σε κάθε περίπτωση ο πόνος είναι ισχυρός όπως και το οίδημα ενώ αν υπάρξει πλήρης ρήξη επέρχεται αστάθεια στην άρθρωση.

 

Τι είναι η χονδροπάθεια;

Η χονδροπάθεια αναφέρεται σε καταστάσεις βλάβης των χόνδρων πίσω από την επιγονατίδα.  Πρόκειται για μια επίσης επώδυνη κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής δυσκολεύεται να προβεί σε δραστηριότητες όπως η ποδηλασία ή το ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών ενώ η παχυσαρκία αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο πρόκλησης της πάθησης.

 

Τι είναι η οστεοαρθρίτιδα;

Οστεοαρθρίτιδα ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία η άρθρωση καταστρέφεται, λόγω εκφύλισης του αρθρικού χόνδρου. Η πάθηση συμβαίνει πιο συχνά σε ηλικιωμένους, υπέρβαρους και σε ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη συγκεκριμένη άρθρωση και εκδηλώνεται με πόνο και περιορισμό της κίνησης της άρθρωσης. 

knee pain 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε δραστικά αποτελέσματα σε όλες τις παθήσεις των γονάτων πλην της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας καθώς και της πλήρης ρήξης κάποιου μέλους της άρθρωσης αλλά πέραν αυτών, από την πρώτη συνεδρία διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ίασης, οι πόνοι υποχωρούν και ο θεραπευόμενος μπορεί να κινηθεί ευκολότερα. Τα αποτελέσματα αυτά αρχικώς διαθέτουν προσωρινό χαρακτήρα, περίπου δυο μέρες και μέχρι την επόμενη συνεδρία το υπόλοιπο χρονικό διάστημα τα συμπτώματα παρουσιάζονται σε ηπιότερο βαθμό.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα, με τον ασθενή να αισθάνεται ολοένα και καλύτερα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η πέμπτη εξ' αυτών, η επανάληψή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο ο ασθενής αισθάνεται σταδιακά την πάθησή του να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο. Για να ολοκληρωθεί μια αγωγή χρειάζονται δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος ο αριθμός διότι όλα εξαρτόνται από το αρχικό μέγεθος της βλάβης.

 

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δεν χορηγούνται συμπληρωματικά σκευάσματα. Εάν ο θεραπευόμενος ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το τέλος της ρεφλεξολογικής θεραπείας, ο ασθενής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, οι κινητικοί περιορισμοί και οι πόνοι δεν υφίστανται πλέον, ενώ κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες πιθανώς να χρειάζονται σε βάθος χρόνου, έχοντας χαρακτήρα συντήρησης.

 

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να αποφεύγω;

Είναι απαραίτητο από πλευράς ασθενούς, να μην ασκεί μαλάξεις, όπως επίσης και να αποφεύγει τα κρύα ή ζεστά επιθέματα επί της πάσχουσας περιοχής.