Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Αλλεργική ρινίτιδα

 

Τι είναι η αλλεργική ρινίτιδα;

Πρόκειται για φλεγμονή της βλεννογόνου της μύτης λόγω υπέρμετρης ευαισθησίας στη γύρη, τη χλόη, τη σκόνη, τις τρίχες και τα φτερά οικιακών ζώων.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας;

Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης πάθησης είναι η καταρροή, το ανεξέλεγκτα επαναλαμβανόμενο φτέρνισμα καθώς και ο κνησμός (φαγούρα) της μύτης ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου η μύτη μπορεί να αποφράξει, οπότε η αναπνοή πραγματοποιείται από το στόμα με αποτέλεσμα την ύπαρξη ξηρότητας στο στόμα και στο λάρυγγα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Ποια άλλα όργανα του σώματος επιρεάζονται;

Πέρα από τα προβλήματα που προκαλούνται στο αναπνευστικό η αλλεργική ρινίτιδα επηρεάζει και τα μάτια, στα οποία παρουσιάζεται η λεγόμενη αλλεργική επιπεφυκίτιδα, με έντονα συμπτώματα όπως κοκκίνισμα, έντονος κνησμός καθώς και δακρύρροια.

 

Κάποιες επιπλπέον πληροφορίες.

Αν και η άνοιξη είναι η εποχή που η πάθηση βρίσκεται σε έξαρση, εντούτοις και κατά το υπόλοιπο έτος τα συμπτώματα μπορούν να επιβαρύνουν την καθημερινότητα του ασθενούς. Η πάθηση απασχολεί περίπου το 10% του πληθυσμού και συνήθως εξελίσσεται πριν από την ηλικία των 30 ετών, με το γυναικείο φύλο να προσβάλλεται ευκολότερα.

Allergies 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Η ρεφλεξολογική προσέγγιση μπορεί να δώσει πολύ ικανοποιητικά σημάδια ίασης και άμεσης υποχώρησης των συμπτωμάτων. Από την πρώτη συνεδρία το αναπνευστικό σύστημα βελτιώνεται και ο θεραπευόμενος μπορεί να αναπνεύσει ελεύθερα και βαθιά. Εάν η πάθηση έχει επηρεάσει τα μάτια, τα συμπτώματα  δίνουν τη θέση τους σε μια αίσθηση ξεκούρασης. Το σημαντικότερο όφελος είναι ότι ο θεραπευόμενος δεν παρουσιάζει πλέον την ίδια ευαισθησία στις αλλεργιογόνες ουσίες. Η αρχική βελτίωση διαρκεί δυο με τρεις ημέρες (συνήθως οι αμέσως επόμενες) και μετέπειτα τα συμπτώματα παρουσιάζονται ηπιότερα σε σχέση με το παρελθόν.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η πέμπτη εξ' αυτών, η επανάληψή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο ο ασθενής αισθάνεται σταδιακά την πάθησή του να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο. Για να ολοκληρωθεί μια αγωγή χρειάζονται δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος ο αριθμός διότι όλα εξαρτόνται από το αρχικό μέγεθος της πάθησης.

 

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δεν χορηγούνται σκευάσματα συμπληρωματικά. Εάν ο θεραπευόμενος ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το τέλος της αγωγής ο θεραπευόμενος βρίσκεται απαλλαγμένος από τα συμπτώματα της αλλεργίας και κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες πιθανώς να χρειάζονται σε βάθος χρόνου, έχοντας χαρακτήρα συντήρησης.