Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

 

Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση; 

Το φαγητό κατεβαίνει στο στομάχι μέσω ενός σωλήνα που ονομάζεται οισοφάγος. ο οποίος στο τελείωμα της διαδρομής του περιλαμβάνει ένα μυ σε σχήμα βαλβίδας, που ονομάζεται οισοφαγικός σφιγκτήρας και έχει ως έργο τη μη επιστροφή της τροφής από το στομάχι στον οισοφάγο. Όταν ο συγκεκριμένος μυς δε λειτουργεί σωστά τότε τα οξέα του στομάχου εισέρχονται στον οισοφάγο, με αποτέλεσμα την αίσθηση καψίματος καθώς και πόνου στην περιοχή. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση περιγράφει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται συχνά.

 

Υπάρχουν επιπλοκές στη γαστροοισοφαική παλινδρόμηση;

Στις χρόνιες περιπτώσεις η πάθηση προκαλεί οισοφαγίτιδα διότι τα υγρά του στομάχου ερεθίζουν το βλεννογόνο του οισοφάγου.

gastr palindromisi 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε δραστικά αποτελέσματα στο ζήτημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.  Από την πρώτη συνεδρία διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ίασης, ο τοπικός πόνος καθώς και η αίσθηση καψίματος υποχωρούν, ενώ παράλληλα ο θεραπευόμενος μπορεί να αναπνεύσει ευκολότερα. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν προσωρινό χαρακτήρα, διαρκούν δυο ημέρες περίπου και μέχρι την επόμενη συνεδρία υπάρχει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με τα συμπτώματα να βρίσκονται σε ηπιότερα επίπεδα.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας;

Οι συνεδρίες αρχικώς επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η πέμπτη εξ' αυτών, η επανάληψή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο ο ασθενής αισθάνεται σταδιακά την πάθησή του να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο. Μια ολοκληρωμένη αγωγή περιλαμβάνει δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος ο αριθμός διότι όλα εξαρτόνται από το μέγεθος της αρχικής βλάβης.

 

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δεν χορηγούνται συμπληρωματικά σκευάσματα. Εάν ο θεραπευόμενος ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το τέλος της ρεφλεξολογικής θεραπείας, ο ασθενής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με τα συμπτώματα της πάθησης να μην υφίστανται πλέον. Το διαιτολόγιό του διευρύνεται σημαντικά, ενώ κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες πιθανώς να χρειάζονται σε βάθος χρόνου, έχοντας χαρακτήρα συντήρησης.