Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Γαστρίτιδα

 

Τι είναι η γαστρίτιδα;

Με τον όρο γαστρίτιδα αναφερόμαστε στη φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου. Όταν αυτή εμφανίζεται αιφνίδια τότε αναφερόμαστε σε οξεία γαστρίτιδα, ενώ η χρόνια γαστρίτιδα περιγράφει τη σταδιακή δημιουργία και εξέλιξη της νόσου.

 

Ποιοι είναι οι κυριότεροι παράγοντες πρόκλησης της γαστρίτιδας;

Οι κυριότεροι παράγοντες που πυροδοτούν την εμφάνιση της πάθησης είναι η αυξημένη κατανάλωση φαρμάκων, το αλκοόλ, το άγχος, καθώς και διάφορες βακτηριακές μολύνσεις.

 

Ποια είναι τα συχνότερα συμπτώματα της γαστρίτιδας;

Ο συχνός πόνος στην περιοχή της κοιλιάς, η δυσπεψία, ο περιορισμός της όρεξης, ο συχνός και παρατεταμένος λόξιγκας, οι ξινίλες που παρουσιάζονται συνήθως μετά το φαγητό, το αίσθημα καούρας στο στομάχι, καθώς και η απώλεια βάρους, αποτελούν τα συνηθέστερα συμπτώματα της γαστρίτιδας.

 

 StomachPain

 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε δραστικά αποτελέσματα στο ζήτημα της γαστρίτιδας. Από την πρώτη συνεδρία διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ίασης, με τους πόνους στην περιοχή του στομάχου να υποχωρούν σημαντικά. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα συνοδά συμπτώματα τής νόσου. Τα αρχικά αυτά αποτελέσματα έχουν προσωρινό χαρακτήρα, περί τις δυο ημέρες και μέχρι την επόμενη συνεδρία τα συμπτώματα κυμαίνονται σε πιο ήπιο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας;

Οι συνεδρίες αρχικώς οφείλουν εβδομαδιαίας επανάληψης και μετά το πέρας της πέμπτης εξ' αυτών, η συνέχισή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο, ο ασθενής αισθάνεται σταδιακά την πάθησή του να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο. Για να ολοκληρωθεί μία αγωγή απαιτούνται δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος αυτός ο αριθμός διότι όλα εξαρτώνται από τη βαρύτητα της πάθησης.

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δε χορηγούνται συμπληρωματικά σκευάσματα. Εάν ο ασθενής ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το πέρας τής ρεφλεξολογικής θεραπείας, ο ασθενής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Τα αρχικά συμπτώματα τής νόσου δεν υφίστανται πλέον. Τέλος, κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες, πιθανώς να χρειασθούν σε βάθος χρόνου, οι οποίες θα διαθέτουν χαρακτήρα συντήρησης.