Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Ψύξη μυών

 

Τι είναι η ψύξη των μυών;

Με τον όρο ψύξη μυών αναφερόμαστε στους παρατεταμένους σπασμούς των μυών που έχουν ως συνήθεις αιτίες την παραμονή του σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε λανθασμένη στάση καθώς και την έκθεση στο ψύχος. Κατά κύριο λόγο προσβάλλεται ο κορμός του σώματος (αυχένας, πλάτη, μέση) και λιγότερο τα άκρα, προκαλώντας δυσκαμψία και τοπικό πόνο.  

muscle pain 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε θεραπεία ακολουθώντας μια αγωγή λίγων συνεδριών και αυτό διότι η ψύξη συνήθως δεν αποτελεί ιδιαίτερη πάθηση. Ενδεικτικά θα λέγαμε ότι πέντε επαναλήψεις σε εβδομαδιαία συχνότητα είναι αρκετές, προκειμένου να επιτευχθεί η αποκατάσταση της λειτουργίας των προσβεβλημένων μυών. Μετά από την πρώτη συνεδρία ο ασθενής αισθάνεται καλύτερα, οι πόνοι και η δυσκαμψία ελαττώνονται ή και εξαφανίζονται. Η αρχική βελτίωση διαρκεί δυο ημέρες περίπου και μέχρι την επόμενη συνεδρία τα συμπτώματα κυμαίνονται σε ηπιότερο βαθμό.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το πέρας της αγωγής ο θεραπευόμενος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, οι κινητικές δυσλειτουργίες καθώς και οι υπόλοιπες ενοχλήσεις σταματούν να υφίστανται.

 

Αποφύγετε!

Καλό είναι από πλευράς του ασθενούς να μην ασκεί μαλάξεις (μασάζ) επί της πάσχουσας περιοχής διότι δεν βοηθά την πάθηση, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος της επιδείνωσης.