Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Υπερτροφία προστάτη

 

Τι είναι η υπερτροφία του προστάτη;

Η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη περιγράφει την αύξηση του μεγέθους του προστάτη, κατάσταση κατά την οποία προκαλούνται πιέσεις στην ουροδόχο κύστη, με αποτέλεσμα τις διαταραχές στην ούρηση.

 

Ποια είναι η σχέση του προστάτη με την πάροδο της ηλικίας;

Ο προστάτης διαθέτει μέγεθος παρόμοιο με αυτό ενός καρυδιού και απο την ηλικία των 40-50 ετών ξεκινά η διόγκωσή του κάτω από την επίδραση της τεστοστερόνης. Ήδη στην ηλικία των 50 ετών οι μισοί άνδρες έχουν ευμεγέθη (διογκωμένο) προστάτη. Στην ηλικία των 80 ετών το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται σχεδόν στο 100%.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της πάθησης;

Χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου αποτελούν η συχνοουρία, η νυκτουρία, η μείωση της ροής των ούρων, η δυσκολία στην έναρξη της ούρησης, η διακοπτόμενη ούρηση, το αίσθημα ατελούς ούρησης, ενίοτε η πλήρης αδυναμία ούρησης καθώς και η στυτική δυσλειτουργία.

prostatis problima 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε δραστικά αποτελέσματα στο ζήτημα της υπερπλασίας του προστάτη.  Από την πρώτη συνεδρία μπορούν να φανούν τα πρώτα σημάδια ίασης, o ασθενής έχει την αίσθηση αποδέσμευσης της περιοχής λόγω της μείωσης του όγκου του προστάτη και παράλληλα τα συμπτώματα στην ούρηση περιορίζονται.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας;

Οι συνεδρίες αρχικώς επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η πέμπτη εξ' αυτών, η επανάληψή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο ο ασθενής αισθάνεται σταδιακά την πάθησή του να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο. Μια ολοκληρωμένη αγωγή περιλαμβάνει δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος ο αριθμός διότι όλα εξαρτόνται από το μέγεθος της αρχικής βλάβης.

 

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δεν χορηγούνται συμπληρωματικά σκευάσματα. Εάν ο θεραπευόμενος ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το τέλος της αγωγής ο ασθενής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με τα συμπτώματα στην ούρηση να μην υφίστανται πλέον, το ίδιο ισχύει και για τις στυτικές δυσλειτουργίες ενώ κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες πιθανώς να χρειάζονται σε βάθος χρόνου, έχοντας χαρακτήρα συντήρησης.