Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Ινομυώματα μήτρας

 

Τι είναι τα ινομυώματα μήτρας; 

Τα ινομυώματα μήτρας αποτελούν μια συχνή πάθηση και περιγράφονται ως καλοήθεις και συμπαγείς όγκοι επί της μήτρας. Το μέγεθός τους ποικίλει, από μερικά χιλιοστά έως αρκετά εκατοστά, μπορούν δηλαδή να καταλάβουν πολύ μεγάλο μέρος της κοιλιακής χώρας.

 

Ποιοι είναι οι παράγoντες που πυροδοτούν την πάθηση;

Οι γυναίκες που πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτηξης ινομυωμάτων, λόγω της έκθεσής τους σε υψηλά επίπεδα οιστρογόνων. Οι  παχύσαρκες καθώς και  οι άτεκνες γυναίκες, επίσης διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης της πάθησης. Παράλληλα η κληρονομικότητα αποτελεί και αυτή μια σημαντική παράμετρο εκδήλωσης της συγκεκριμένης νόσου.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της πάθησης;

Η συμπτωματολογία της πάθησης περιλαμβάνει τις βαριές και χρονικά παρατεταμένες περιόδους με αυξημένες ποσότητες αποβαλλόμενου αίματος, που μπορεί να περιλαμβάνει και πήγματα, αναιμία, εύκολη κόπωση, συχνουρία, συχνές ουρολοιμώξεις, πόνο στην κοιλιακή χώρα καθώς και υπογονιμότητα.

inomyomata 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε δραστικά αποτελέσματα στο ζήτημα των ινομυωμάτων.  Από την πρώτη συνεδρία μπορούν να φανούν τα πρώτα σημάδια ίασης, η ασθενής έχει την αίσθηση αποδέσμευσης της περιοχής λόγω της μείωσης του όγκου των ινομυωμάτων και παράλληλα περιορίζονται τα υπόλοιπα συνοδά συμπτώματα της πάθησης.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας;

Οι συνεδρίες αρχικώς επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η πέμπτη εξ' αυτών, η επανάληψή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο η ασθενής αισθάνεται σταδιακά τα συμπτώματα της πάθησης να περιορίζονται ολοένα και περισσότερο. Μια ολοκληρωμένη αγωγή περιλαμβάνει δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος ο αριθμός διότι όλα εξαρτόνται από το μέγεθος της αρχικής βλάβης.

 

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δε χορηγούνται συμπληρωματικά σκευάσματα. Εάν η ασθενής ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το τέλος της ρεφλεξολογικής θεραπείας η ασθενής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με τα συμπτώματα στην περίοδο να μην υφίστανται πλέον, το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα ζητήματα που προκλήθηκαν από την πάθηση, ενώ κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες πιθανώς να χρειάζονται σε βάθος χρόνου έχοντας χαρακτήρα συντήρησης.