Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Σακχαρώδης διαβήτης

 

Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης;

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι διάφορες τροφές αφομοιώνονται από τον οργανισμό με τη βοήθεια της ινσουλίνης, η οποία είναι απαραίτητη ώστε τα κύτταρα να λαμβάνουν την απαραίτητη ενέργεια. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας. Ο σακχαρώδης διαβήτης οφείλεται σε ανεπάρκεια έκκρισης ινσουλίνης από το πάγκρεας ή στη μειωμένη αποτελεσματικότητα της παραγόμενης ορμόνης. Στη συγκεκριμένη πάθηση, το σάκχαρο που λαμβάνει ο οργανισμός από τις τροφές παραμένει στο αίμα και δεν εισχωρεί στα κύτταρα. Για το λόγο αυτό ανιχνεύται σε υψηλές ποσότητες στο αίμα.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα που προκαλεί η νόσος;

Τα συνήθη συμπτώματα της πάθησης περιλαμβάνουν την πολυδιψία και συχνοουρία, την εύκολη κόπωση, την απώλεια βάρους καθώς και το θάμπωμα στην όραση, ενώ παράγοντες κινδύνου αποτελούν η καθιστική ζωή, το αυξημένο βάρος, η υπέρταση καθώς και η κληρονομικότητα.

diabetes 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ο ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε δραστικά αποτελέσματα στο ζήτημα του σακχαρώδη διαβήτη.  Από την πρώτη συνεδρία διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ίασης, ο θεραπευόμενος αισθάνεται πιο δυνατός και ξεκούραστος, ενώ μπορεί να αναπνεύσει ευκολότερα και ποιοτικότερα. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν προσωρινό χαρακτήρα, διαρκούν δυο ημέρες περίπου και μέχρι την επόμενη συνεδρία υπάρχει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με τα συμπτώματα να βρίσκονται σε ηπιότερα επίπεδα.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας; 

Οι συνεδρίες αρχικώς επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η πέμπτη εξ' αυτών, η επανάληψή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο ο ασθενής αισθάνεται σταδιακά την πάθησή του να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο. Μια ολοκληρωμένη αγωγή περιλαμβάνει δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος ο αριθμός διότι όλα εξαρτόνται από το μέγεθος της αρχικής βλάβης.

 

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δεν χορηγούνται συμπληρωματικά σκευάσματα. Εάν ο θεραπευόμενος ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το τέλος της ρεφλεξολογικής θεραπείας, ο ασθενής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με τα συμπτώματα της πάθησης να μην υφίστανται πλέον και οι μετρήσεις του βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Το διαιτολόγιό του διευρύνεται σημαντικά αλλά θα πρέπει να γνωρίζει ότι η καθημερινή άσκηση (σε ήπιο βαθμό) αποτελεί σημαντική βοήθεια προκειμένου να διατηρήσει τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας, ενώ κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες πιθανώς να χρειάζονται σε βάθος χρόνου έχοντας χαρακτήρα συντήρησης.