Δευτέρα - Παρασκευή  10:00 - 13:00 και απογεύματα 17:00 - 21:00

Ημικρανία

 

Τι είναι η ημικρανία;

Η ημικρανία είναι μια χρόνια νόσος, η οποία περιγράφει έντονους και επαναλαμβανόμενους πόνους που εντοπίζονται στη μια πλευρά του κεφαλιού. Συνήθως ο πόνος εντοπίζεται αρχικώς πίσω από το μάτι, ενώ στη συνέχεια εξαπλώνεται στο υπόλοιπο ημισφαίριο του κρανίου. Η χρονική διάρκεια των συμπτωμάτων ποικίλει, από λίγες ώρες, έως μερικές ημέρες.

 

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την ημικρανία.

Οι έρευνες δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου ημικρανίας, προκαλείται η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων του κρανίου, καθώς και των ιστών πέριξ του εγκεφάλου, προκαλώντας την παθολογική αύξηση της εγκεφαλικής αιμάτωσης. Επίσης τα χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης ευθύνονται για την πυροδότηση της ημικρανίας.

Επιπροσθέτως θα αναφέρουμε ότι τα στατιστικά δεδομένα καταδυκνείουν την κληρονομικότητα ως έναν επιπλέον παράγοντα πρόκλησης της ημικρανίας. Κάποιες φορές τέλος, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του αυχενικού συνδρόμου και της ημικρανίας.Περίπου το 10% του πληθυσμού προσβάλλεται από επεισόδια ημικρανίας, με τις γυναίκες να παρουσιάζονται πιο τρεις φορές ευάλωτες σε σχέση με τους άνδρες.

 

Ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν την πυροδότηση της ημικρανίας;

Οι παράγοντες που πυροδοτούν την πάθηση είναι αρκετοί, ενδεικτικώς αναφέρουμε την κατανάλωση του κόκκινου κρασιού, του καφέ, καθώς και της σοκολάτας. Λοιπά αίτια πρόκλησης της ημικρανίας αποτελούν οι δυνατοί κρότοι, οι λάμψεις, η έντονη άσκηση, το άγχος καθώς και τα δυνατά συναισθήματα, είτε θετικά, είτε αρνητικά. 

 

Hmigranies1

 

Η ρεφλεξολογία

 

Πως συνεισφέρει ορε ρεφλεξολόγος;

Με τη ρεφλεξολογική μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε δραστικά αποτελέσματα στο ζήτημα της ημικρανίας. Από την πρώτη συνεδρία διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ίασης, οι πόνοι στο κρανίο υποχωρούν σημαντικά, σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζουν πλήρως και ο θεραπευόμενος αποκτά διαύγεια και καλύτερη διάθεση. Τα αρχικά αυτά αποτελέσματα έχουν προσωρινό χαρακτήρα, περίπου δυο ημέρες και μέχρι την επόμενη συνεδρία τα συμπτώματα να έχουν περιορισμένη ισχύ σε σχέση με το παρελθόν. 

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγωγή ρεφλεξολογίας;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η πέμπτη εξ' αυτών, η επανάληψή τους πραγματοποιείται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο ο ασθενής αισθάνεται σταδιακά την πάθησή του να περιορίζεται ολοένα και περισσότερο. Για να ολοκληρωθεί μια αγωγή χρειάζονται δέκα συνεδρίες, χωρίς να είναι απόλυτος ο αριθμός διότι όλα εξαρτόνται από το αρχικό μέγεθος της πάθησης.

 

Χρειάζεται κάποια παράλληλη αγωγή;

Κατά την πορεία της θεραπείας δεν χορηγούνται σκευάσματα συμπληρωματικά. Εάν ο θεραπευόμενος ακολουθεί θεραπεία κλασικής ιατρικής, τότε η ρεφλεξολογία δρα παράλληλα, χωρίς να ζητηθεί κάποια αλλαγή στην αγωγή τού ιατρού.

 

Μετά την ολοκλήρωση της αγωγής, τι θα πρέπει να κάνω;

Μετά το τέλος της ρεφλεξολογικής θεραπείας ο ασθενής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, οι αρχικοί πόνοι στο κεφάλι δεν υφίστανται πλέον. Τέλος, κάποιες πολύ αραιές συνεδρίες πιθανώς να χρειάζονται σε βάθος χρόνου, διαθέτοντας χαρακτήρα συντήρησης.